Studium Generale: Christelijke presentie in Israël

Israël is het thuisland van het Joodse volk. Het is het land van de Joodse gebeden, het land van het Joodse verlangen en ook het enige land ter wereld waar Joden hun Jood-zijn het meest existentieel beleven.

Lezing door Albert en Martha Groothedde

Ondertussen heeft Israël ook op christenen al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht. Een deel van de lokale Arabische bevolking is al vele generaties lang volgeling van Jezus Christus.

Daarnaast is er ook een groeiend aantal Joden dat Jezus belijdt als de Messias. Deze avond verdiepen we ons in de christelijke presentie in het Heilige Land. Hoeveel christenen wonen er eigenlijk in Israël?

Hoe is hun leven daar? Tot welke denominaties rekenen zij zichzelf? Is er sprake van samenwerking tussen messiaanse Joden en Arabische christenen? En in hoeverre is er toekomst voor belijders van Jezus in het Heilige Land?

Over de sprekers

De inleiders zijn Albert en Martha Groothedde. Zij woonden met hun gezin ruim vijf jaar in Jeruzalem en onderhielden intensieve contacten met zowel messiaanse Joden als Arabische christenen.

Aanmelden

Deze lezing bijwonen? Meld je dan aan via deze link.