• Zeg het eens
Maarten Molenaar

Zeg het eens (2): over milieuvervuiling en klimaatverandering

KINDEREN EN JONGEREN OVER GROTE-MENSEN-VRAAGSTUKKEN

Jorine Hogendoorn (14 jaar), klas 2 vwo, Driestar College, Gouda

Milieuvervuiling en klimaatverandering verdienen niet alleen aandacht op het Malieveld, maar ook in de klas

‘Ik zit nu in de tweede klas van het vwo. In mijn klas zitten 27 kinderen. Ik kan niet zo goed zeggen welk vak ik het leukste vind. Wiskunde is wel erg leuk, maar daar ben ik ook wel goed in. Engels vind ik een stuk pittiger. De woorden zijn moeilijk en ook de grammatica is lastig.
We hebben heel veel vakken, maar gelukkig is het niet zo moeilijk met mijn huiswerk. Officieel moet ik elke dag wel anderhalf uur bezig zijn, maar meestal ben ik in een uurtje wel klaar.
De laatste tijd gaat het in het nieuws best wel veel over de klimaatverandering. Ik weet er niet zo heel veel vanaf. Wel dat de boeren pas massaal hun stem lieten horen. Dat had met stikstof te maken. De vader van een vriendin van me is ook toen naar Den Haag gegaan. Niet om te staken, maar om te protesteren.

‘Belangrijk dat we goed voor de natuur zorgen, want dat vraagt God van ons’

Jorine Hogendoorn (14 jaar)

Ik denk dat het wel belangrijk is dat de docenten wat vertellen over de klimaatverandering. Ik weet er nog maar weinig vanaf. In de oceanen drijft bijvoorbeeld een heel grote laag met plastic, de plastic soep. Dat is gevaarlijk, want er leven heel veel bijzondere dieren en er zijn ook veel vulkanen op de bodem van de oceaan.
Het is belangrijk dat we goed voor de natuur zorgen. Daar probeer ik ook wel een beetje op te letten. Dat vraagt God van ons. Daarom is het ook belangrijk om er veel vanaf te weten.’

Terug naar overzicht